Начало Новини Актуално Финансовият център на Д Банк в Стара Загора предлага атрактивни услуги за фирми и граждани

Финансовият център на Д Банк в Стара Загора предлага атрактивни услуги за фирми и граждани

Актуално
Д банк Де банк

Търговска банка Д АД, известна също и като Д Банк, е изцяло лицензирана от БНБ за финансови и банкови операции в България и в чужбина. Търговска банка Д е правоприемник на Демирбанк – България. Предлага гъвкаво широка гама от банкови услуги за фирми от различни сектори на икономиката и за физически лица, разказва Райна Дончева, директор на финансовия център на Търговска банка Д (Д Банк) в Стара Загора.

Райна Дончева е позната в Стара Загора като мениджър на клон на ОББ в Стара Загора, а преди това на ДЗИ Банк и УниКредит Булбанк в Казанлък, където в продължение на 18 години допринесе за утвърждаване на имиджа на бизнеса и финансовите институции в нашия регион и създаде мрежа от клиенти.
От август 2010 г. Райна Дончева е директор на финансовия център на Търговска банка Д АД (Д Банк) в Стара Загора. Тя бе предпочетена за този пост, поради своята компетентност и лоялност като професионалист, завършила е финансов мениджмънт в СА Д. Ценов, финанси към Бургаския свободен университет и информатика към пловдивския Институт по машиностроене и електротехника, както и поради професионалния си актив, натрупан през многогодишната й практика.
Г-жа Дончева има широки контакти с бизнеса и институциите в региона и впечатлява с познанията си не само по банковото дело, но и с разностранните си интереси.

- Г-жо Дончева, да започнем с това, което единствено Д Банк предлага на бизнеса в Стара Загора и региона. Коя е услугата, която бизнес клиентите ще намерят във вашата банка?

- Като пример мога да посоча ВАЛУТНИТЕ ОПЕРАЦИИ С НИСКИ ТАКСИ, ИЗВЪРШВАНИ ЗА 24 ЧАСА ЗА СТРАНИ ОТ ЕС. Това е улеснение за фирмите, но като цяло в сегмента предлагаме разнообразен портфейл от продукти според реалните потребности на конкретния сектор на икономиката - фирмени сметки и изгодни депозити, преводи, разнообразни кредитни продукти, кредитиране срещу залог на субсидии, акредитиви, гаранции, картови услуги, превод на заплати по картови сметки, факторинг, инвестиционни услуги.

- Напоследък фирми и общини от областта изпълняват проекти по програми на ЕС, а доста фермери работят по Програмата за развитие на селските райони. Какви услуги може да получи при Вас тази група клиенти?

- Банката предлага цялата гама от услуги, необходими за бизнеса и фермерите в процеса на усвояване на средства от Европейския съюз. Клиентите ни могат да разчитат на консултации още от етапа, на който търсят възможности за осъществяване на техните бизнес планове. В процеса на реализация на проекта можем да осигурим необходимите банкови гаранции и ФИНАНСИРАНЕ, СПОРЕД КОНКРЕТНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ НА СЪОТВЕТНАТА ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА. На общините можем да бъдем също полезни, наред с обичайните банкови продукти, предлагаме консултации в целия процес на управление на проектите. Земеделските стопани могат да се възползват от кредитите срещу субсидии по различни мерки на Европейския съюз.

- Бизнесът от региона на Стара Загора осъществява търговско-икономически контакти със съседна Турция. Готова ли е банката ви да предложи услуги за фирми, чийто бизнес е свързан с турския пазар?

- Да, ползвайки опита и познанията си за чуждестранните пазари на съседни страни, а и този в Турция, ние сме специализирани в КОНСУЛТАЦИИТЕ И СЪДЕЙСТВИЕТО ПРИ ТЪРГОВСКИТЕ ОПЕРАЦИИ ПО ВНОС И ИЗНОС С ЧУЖДИ ПАРТНЬОРИ, но работим активно и с фирми от цялата страна. Целта ни е, в периода на финансовата криза, преценявайки трезво реалните икономически условия, да оказваме разумно съдействие на родния и чуждия бизнес.
Повече информация можете да намерите в сайта ни: www.dbank.bg, или при нашите банкови експерти, във финансовия ни център на Цар Симеон Велики 157, тел. 042/ 910 610.

- А какви услуги могат да получат във вашия офис гражданите от нашия град и региона?

- При нас ще намерите всички търсени на банковия пазар услуги: от безсрочните влогове и сметки до срочните депозити с атрактивни лихви, по които големите депозанти могат да договарят и индивидуално изгодни условия. СЪВСЕМ ОТСКОРО ПРЕДЛАГАМЕ НОВ ДЪЛГОСРОЧЕН ДЕПОЗИТСИГУРНОСТ, който представлява добра инвестиция във времето с атрактивни лихви. Портфейлът ни от услуги предлага потребителски и ипотечни кредити, международни кредитни и дебитни карти Мастъркард и Маестро с най-авангардната и надеждна чип технология DDA, с които клиентите ни могат да пазаруват в търговски обекти по цял свят, спокойно и сигурно да теглят пари в брой у нас и в чужбина, да ползват електронни битови сметки или да плащат в български интернет сайтове, а чрез услугата SMS известяване да бъдат уведомявани за движението по картовата им сметка.

- А относно електронните битови сметки, бихте ли посочила улесненията за Вашите клиенти?

- Да, в нашия офис МОГАТ ДА СЕ ЗАПЛАЩАТ БИТОВИ СМЕТКИ - ТОК, ВОДА, ОТОПЛЕНИЕ, ТЕЛЕФОНИ, ИНТЕРНЕТ, КАБЕЛНА ТВ И ДР. чрез мрежата на нашия партньор EasyPay - безплатно за клиентите. Но, разбира се, отпускаме и потребителски и ипотечни заеми, овърдрафт кредити, обмен на валута, банкови преводи, експресни преводи с Уестърн юниън и он-лайн банкиране.

- Споменахте за индивуален подход към клиентите. Освен пакетите от услуги и кредитни продукти, какво друго могат да ползват от офиса на Д Банк в по-глобален план?

- Освен изгодните условия по изброените продукти, договаряни на индивидуален принцип, ние ПРЕДЛАГАМЕ ЛЕСНОДОСТЪПНИ И БЪРЗИ УСЛУГИ С УМЕРЕНИ ТАКСИ И К0МИСИ0НИ, КОМФОРТ И КОНФИДЕНЦИАЛНОСТ, гъвкав подход към партньорите си, сигурност и стабилност. В по-глобален план клиентите ни могат да ползват финансови консултации при управлението на инвестициите им и взимането на бизнес решения, както и съдействие за диверсифициране и увеличаване на доходите им и прилагането на изгодни стратегии за тяхното нарастване. Накратко, ние сме отворени към клиента, за да работим за едно взаимноизгодно сътрудничество и можем да бъдем сигурен и надежден партньор за техните инвестиции.

- След като представихте конкретните услуги и възможности тук, В Стара Загора, бихте ли представили цялостно профила на Търговска банка Д АД, тъй като читателите проявяват интерес към офиса й в града и биха искали да знаят повече за институцията ?

- Търговска банка Д АД, известна също и като Д Банк, е изцяло лицензирана от БНБ за финансови и банкови операции у нас и в чужбина. Ние сме правоприемник на Демирбанк - България и не сме от крупните играчи в сектора, но сме клиентоориентирани и ПРЕДОСТАВЯМЕ ГЪВКАВО ШИРОКА ГАМА ОТ БАНКОВИ УСЛУГИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА И ФИРМИ от различни сектори на икономиката, следвайки добрите международни практики.

- Как финансовият център ще отговори на предизвикателствата в бранша през 2011 година?

- Ще предлагаме бързи, изгодни и спестяващи разходите решения по надежден и гъвкав начин - така ще отговорим на изискванията на икономическите условия в страната и в нашия регион. Лично аз залагам предимно на добрите партньорски взаимоотношения банка - клиент.

- Г-жо Дончева, познаваме Ви предимно като финансист, но Ви виждаме и на културни прояви в града. Какво е вашето хоби?

- Макар и мениджър на банков клон, съчетавам работата си и с моите интереси към театъра и музиката, намирам време и за хобито ми да пътувам и да се запознавам с различните култури. Разбира се, малкото свободно време посвещавам на семейството си и приятелите, които ме зареждат с много положителна енергия.

Интервю: вестник Национална бизнес поща

Още новини