Начало Новини Актуално Финансова инспекция ще проверява за нарушения в Областна администрация - Стара Загора

Финансова инспекция ще проверява за нарушения в Областна администрация - Стара Загора

Актуално
Областна управа Стара Загора

С писмо до Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) областният управител на Стара Загора Йордан Николов поиска възлагане на финансова инспекция на Областна администрация – Стара Загора за периода 2005 – 2009 година, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

На писмото на Николов от 25 ноември 2010 година от АДФИ отговарят, че съгласно предвидения в чл. 5, ал.1 и ал.2 от Правилника за прилагане на Закона за държавната финансова инспекция (ППЗДФИ) ред, посочените в сигнала твърдения за нарушения са разгледани на заседание на постоянната комисия при инспекцията. Във взетото решение комисията предлага на директора на АДФИ да се възложи финансова инспекция в Областна администрация – Стара Загора по част от визираните нарушения – неразплатени задължения и извършване на инвентаризации, които са в компетенциите на АДФИ и за които може да се определи обхвата на проверката.
В писмото с дата 25 януари 2011 година се уточнява, че проверката ще бъде възложена съобразно административния капацитет на АДФИ, а за резултатите от нея ще бъде уведомен областния управител.

Още новини