Начало Новини Актуално Финансистът на община Стара Загора получи награда за цялостен принос

Финансистът на община Стара Загора получи награда за цялостен принос

Актуално
Цанка Ганева

Финансовият директор на община Стара Загора Цанка Ганева е първият носител на наградата на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) - Финансист с цялостен принос. Плакетът и грамотата бяха връчени на  тържествена церемония на 14 октомври на 7-мата Национална Годишна среща на местните власти в комплекс Албена - в присъствието на Президента на Републиката, министрите Росен Плевнелиев и Томислав Дончев, посланици, кметове на общини, председатели на Общински съвети.

Цанка Ганева е  директор на Дирекция Финанси и бюджет на Община Стара Загора от началото на месец април 2004 година, припомнят от пресцентъра на общината. От първия си ден в Общината е член на Постоянната комисия по икономика и транспорт към НСОРБ. Участвала е във всички обсъждания и корекции на Проекто-бюджети на Р България, на закони и др.нормативни документи. Опитът в тази комисия е много ценен за мен. Тя е най-сериозният помощен орган за корекция на нормативни документи на централната власт, за осъществяване на по-добра комуникация между местната и централната власт, коментира Цанка Ганева. Заслужената и награда е и за многото дейности в процеса на финансова децентрализация у нас, в които Община Стара Загора е новатор, както и заради доброто финансово състояние на Общината.
В края на месец септември Цанка Ганева участва в двудневното заседание на комисията в хотел Калиста на Старозагорските минерални бани. Признанието за главния финансист на Община Стара Загора Цанка Ганева е напълно заслужено- заради безспорния и професионализъм и лични качества. За мен е чест да работим заедно, каза кметът на община Стара Загора проф. Светлин Танчев. На връчването на приза на 7-мата Национална годишна среща са присъствали секретарят на Община Стара Загора Николина Горова и председателят на Общински съвет Тенко Руканов.

 

* * *

 

Финансист №1 на Стара Загора получи награда

Единствен и пръв носител на награда на НСОРБ „Финансист с цялостен принос” е Цанка Ганева, директор на Дирекция „Финанси и бюджет” в Община Стара Загора. Статутът на тази Годишна награда на Националното сдружение на общините в Република България се учредява за първи път. Плакетът и грамотата за „Финансист с цялостен принос” бяха връчени на Цанка Ганева на тържествена церемония на 14 октомври на Седмата годишната среща на местните власти в комплекс „Албена” в присъствието на президента Георги Първанов, министрите Росен Плевнелиев и Томислав Дончев, посланици, кметове на общини, председатели на общински съвети. На връчването на приза са присъствали и секретарят на община Стара Загора Николина Горова, и председателят на Общинския съвет Тенко Руканов.
Цанка Ганева е на този пост от началото на април 2004 година. От първия си ден в Общината е член на Постоянната комисия по икономика и транспорт към НСОРБ. Участвала е във всички обсъждания и корекции на проектобюджети на България, на закони и други нормативни документи. „Опитът в тази комисия е много ценен за мен. Тя е най-сериозният помощен орган за корекция на нормативни документи на централната власт, за осъществяване на по-добра комуникация между местната и централната власт”, коментира Ганева.
Заслужената награда е и за многото дейности в процеса на финансова децентрализация у нас, в които Община Стара Загора е новатор, както и заради доброто финансово състояние на общината. Съвсем наскоро – в края на септември, Цанка Ганева участва в двудневното заседание на комисията в хотел „Калиста“ на Старозагорските минерални бани. „Признанието за главния финансист на Община Стара Загора Цанка Ганева е напълно заслужено - заради безспорния й професионализъм и лични качества. За мен е чест да работим заедно”, коментира наградата кметът проф. Светлин Танчев.

Информация: вестник Новината

Още новини