Начало Новини Актуално Финансирането на проекти по Красива България ще бъде завишено през 2011 г.

Финансирането на проекти по Красива България ще бъде завишено през 2011 г.

Актуално
Красива България

С около 4 млн. лв. ще бъдат финансирани през 2011 г. проекти по Красива България, обяви социалният министър Тотю Младенов. В бюджета на министерството са предвидени 2,7 млн. лв., а останалите пари ще трябва да бъдат допълнени от общините. Точната сума все пак ще зависи от броя на кандидатите и мерките, по които ще се кандидатства.

Още на 23 декември правителството ще приеме окончателно националния план по заетостта. Тогава ще бъдат публикувани и обявите, по които общините ще могат да кандидатстват. До 4 февруари те трябва да представят и своите предложения, уточнява вестник Монитор.
През тази година по Красива България са реализирани 19 обекта в цялата страна на стойност 3,5 млн. лв., като близо 1 млн. са разплатени от самите общини. В рамките на цялата програма са били заети 360 лица, като една трета от тях са били безработни.

В Габрово министърът посети един от обектите, ремонтирани по проект Красива България - библиотеката Априлов – Палаузов. Той инспектира също обновения дом за възрастни в Трявна и за хора с деменция в Дряново. При тях не бяха открити никакви нарушения.

Още новини