Начало Новини От Палатата Фермерски и занаятчийски пазар откриха в центъра на Стара Загора

Фермерски и занаятчийски пазар откриха в центъра на Стара Загора

От Палатата

С водоосвещение, извършено от отец Петър, топла питка и ароматно кафе, бе открит Фермерски и занаятчийски пазар КоренЯк в Стара Загора. На пешеходната алея, между сградата на Общинска администрация и парк Пети октомври през събота ще се случва инициативата, която събира български производители на чисти продукти, както и майстори на изкуство и занаяти.

Радвам се, че сме тук заедно, за да дадем начало на една добра традиция в нашия град. Поздравявам организатора Кремена Стефанова, както и всички производители. От векове, българинът е свързан със земята си, затова колкото по-близо сме до природата и се грижим за здравословния си начин на живот, толкова по-близо сме до корените си. Пожелавам на добър час и да се множат производителите, които ще са част от пазара, каза ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова.

Работното време на пазара е от 10.00 до 18.00 часа. В първата събота, десет щанда приканват старозагорци с изобилие от домашни вкусотии и интересни сувенири.

Благодаря на всички, които ми помогнаха, за да сбъдна реализирането на този фермерски пазар. Специални благодарности на Община Стара Загора и Търговско-промишлената палата в града за подадената ръка, развълнувано сподели при откриването и организаторът на КоренЯк Кремена Стефанова.

Пазарът ще има свой щанд по време на Фестивала на виното и културното наследство Августиада, който ще проведе десетото си юбилейно издание през от 23 до 25 септември, уточни председателият на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов.

Още новини