Начало Новини Актуално Фермерите получават субсидия в размер на 877 млн. лева

Фермерите получават субсидия в размер на 877 млн. лева

Актуално
Обработваема земя

Фонд Земеделие изплаща субсидиите за единица площ. Средствата са по схемите за единно плащане на площ (СЕПП) и национални доплащания на площ (СНДП) и ще са по сметките на бенефициентите най-късно до края на месеца. Европейско финансиране от 22.5 лева за декар обработваема площ ще получат над 87 хиляди бенефициенти по СЕПП.

Национални доплащания от 3 лева на декар ще подпомогнат близо 68 хиляди земеделски стопани.

Размерът на субсидията за всеки фермер е изчислен по актуалните данни за допустими площи, налични в системата за идентификация на земеделските парцели. ДФЗ предостави възможност на всички кандидати да се запознаят с резултатите от проверките спрямо слоя за допустимост и при несъгласие да изпратят официална жалба до Министерството на земеделието и храните. След обработка на подадените жалби, заявленията за подпомагане на площ от Кампания 2011 ще бъдат преразгледани. Общият размер на средствата по двете схеми за тази кампания е над 877 млн. лв.

ДФ Земеделие отново призовава земеделските стопани да проверят актуалността на посочените от тях банкови сметки, за да нямат проблеми с получаването на финансовата помощ.

Още новини