Начало Новини Актуално Фантомите на мюзикъла отново на сцената на Държавна опера Стара Загора - на 5 май

Фантомите на мюзикъла отново на сцената на Държавна опера Стара Загора - на 5 май

Актуално
opera szПОРАДИ ГОЛЕМИЯ ЗРИТЕЛСКИ ИНТЕРЕС на на 5 май на сцената на Държавна опера-Стара Загора на сцената на Държавна опера-Стара Загора отново ще може да видите концерта-спектакъл Фантомите на мюзикъла!!! Отново с Милица Гладнишка, след чиито изпълнения залата буквално избухва в овации. Отново с талантливите и супер атрактивни в изпълненията си Весела Морова и Велин Михайлов. Отново –с най-красивите гласове на Операта ни- солистите Русалина Мочукова, Деси Стефанова, Марк Фаулър. С енергията и жизнеността на децата от ДМТТ Маргаритки, на балета на Държавна опера-Стара Загора и уникално звучащият оркестър на операта под диригентството на Маестро Любомир Денев.

Цялостната визия, грим и прически на участниците във Фантомите на мюзикъла са детайлно подготвени от Златна Михайлова. А интелигентната и забавна хореография и пластика, с много нови танци и танцувални ескизи е дело на Ромина Славова. Сценографията на спектакъла е на покойния главен художник на Операта Борис Стойнов – за премиерата на 5 октомври 2013 г.

Сред небостъргачите и висящите по тях реклами, на сцената има един свят – жизнерадостен, добър и красив. Дороти от Магьосникът от Оз, децата на улицата от Оливър, пантерата Багира от Законът на джунглата, Мистър Мистофълис от Котки, Фантомът от Фантомът на операта и ред приказни герои от различни хитови мюзикъли танцуват и пеят пред вас. Оркестърът на Държавна опера-Стара Загора под диригентството на Маестро Любомир Денев създава неизразима атмосфера с качествен звук, видимо и невидимо присъствие. Как става това - едновременно видимо и невидимо? Ами заповядайте-ще се убедите сами! На сцената и в залата сме поръчали да стане магия.

Диригентът на спектакъла Маестро Любомир Денев е едно от най-големите имена в съвременната българска музика. Той е известен композитор, диригент, джазпианист, аранжор и оркестратор. Специализирал е при известни световни имена. Дирижирал е всички водещи български симфонични оркестри, регистрирал е премиерни изпълнения и студийни записи на много съвременни български и чужди творби. Носител е на редица награди и отличия от български и международни фестивали, в които е участвал. Неговата музика се изпълнява в много страни. Любомир Денев е автор на 5 мюзикъла, сред които и първият български рок-мюзикъл Утре в десет, операта-мистерия Каин по пиесата на Байрон, балет, произведения за симфоничен оркестър, камерна музика, вокални творби, театрална и филмова музика…

В концерта-спектакъл Фантомите на мюзикъла на сцената на Операта ще чуете изпълнения от мюзикълите на Маестро Денев – Законът на джунглата /уникалното изпълнение на Весела Моров - песен на пантерата Багира / и от Алис / Супа- песен на костенурката и една уникално артистична Милица Гладнишка /.


Заповядайте, не пропускайте този концерт на 5 май!

 

Fantomite 03 1LjubomirDenev2

Източник: Държавна опера-Стара Загора

Още новини