Начало Новини Актуално ЕВВ България преговаря за покупката на дела на Енел в ТЕЦ Енел Марица изток 3

ЕВВ България преговаря за покупката на дела на Енел в ТЕЦ Енел Марица изток 3

Актуално

EVN участва в преговорите за закупуване на мажоритарен пакет от централата Енел Марица-изток З, потвърди пред журналисти регионалният мениджър Иорг Золфернер. На 20 юли изтече срокът, в който Енел набира предложения от кандидат-кулувачи. Италианската компания притежава 73% от централата Марица-изток 3, останалата част е собственост на НЕК.

На въпрос от журналисти дали EVN не се притеснява, че е разследвана от прокуратурата заради електроразпределителното си дружество в България, той отговори, че управляваната от него компания иска да докаже, че е стабилен инвеститор и не би нарекъл атака поведението на българския премиер. Миналата седмица Бойко Борисов публично разпореди на енергийния регулатор да предаде на прокуратурата одита на дружествата доставчици на ток, собственост на чешката ЧЕЗ, немската Е.ОН и австрийската EVN, припомня вестник Национална бизнес поща. Одитът е нещо необходимо навсякъде, но трябва да се дискутира, заяви Золфернер, и допълни - само който работи, може да допуска грешки.
По-късно Йорг Золфернер и областният управител на Стара Загора Йордан Николов обсъдиха възможности за участие в съвместни проекти за енергийна ефективност. Интересът на EVN е към партньорство в проекта Град на бъдещето , който в момента се подготвя от Областна администрация.

Още новини