Начало Новини Европейската програма за обмен на предприемачи

Европейската програма за обмен на предприемачи

Програмата „Еразъм за млади предприемачи” е трансгранична програма за обмен, която предоставя на нови или бъдещи предприемачи възможността да се учат от опитни предприемачи, които управляват малки предприятия в други участващи в програмата държави.

През 2023 г. Европейската комисия стартира специална покана само за украински предприемачи. В рамките на тази покана, Търговско-промишлена палата - Стара Загора стартира своя нов проект EYE4UA. Този приобщаващ проект дава възможност на украинските граждани да съживят своята бизнес среда. Наблягайки на социалната икономика и технологичните иновации, EYE4UA насърчава устойчивостта и гъвкавостта. С акцент върху екологичния и дигитален преход, той свързва нови предприемачи (NE) от Украйна и приемащи предприемачи (HE) от ЕС и други 13 държави.

Обменът на опит се осъществява по време на престой при опитен предприемач, който помага на младия предприемач в придобиването на умения, необходими за управлението на малка фирма. Ползите за предприемача-домакин се изразяват в нови перспективи за развиване на собствения бизнес и възможността за установяване на сътрудничество с чуждестранни партньори или опознаване на нови пазари. Престоят е частично финансиран със средства от Европейския съюз. Независимо дали сте нов или много опитен предприемач, програмата може да предложи огромна добавена стойност за вашия бизнес: възможните ползи включват обмен на знания и опит, контакти и сътрудничество на територията на цяла Европа, установяване на нови търговски отношения или намиране на международни пазари.

Кандидатстването и участието в програмата са безплатни.

Допълнителна информация за програмата EYE можете да намерите на:

https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php?lan=en

За въпроси и повече информация:

Лице за контакт: Мануела Гуджева

+359 887 505 542

projects@chambersz.com

 

 

Още новини