Начало Новини Актуално Европейската комисия задейства две наказателни процедури срещу България

Европейската комисия задейства две наказателни процедури срещу България

Актуално

Европейската комисия задейства днес две наказателни процедури срещу България - за несъблюдаване на европейското законодателство по природната среда и за непълно прилагане на европейската директива при оспорване на резултати от обществени търгове. Преди броени дни пък - на 15 юни, комисарят по икономическите и валутните въпроси в Страсбург Оли Рен обяви, че срещу България вероятно ще започне наказателна процедура заради прекалено висок бюджетен дефицит.

На пресконференция в рамките на редовната юнска сесия на Европейския парламент той даде подробности какви мерки са взети за намаляване на бюджетния дефицит в страните от еврозоната и в ЕС, предаде actualno.com.
Процедурата срещу България може да бъде започната веднага след като бъде направена оценка след получаването на някои данни за държавните финанси, добави Оли Рен, без да навлиза в подробности.
На пресконференцията, която бе предавана пряко в Брюксел по спътникова връзка, той съобщи също, че Европейската комисия е препоръчала срещу още три страни от ЕС - Дания, Финландия и Кипър, да започне процедура заради висок бюджетен дефицит.
Така в ЕС само срещу три държави не се очертава такава процедура и това са Естония, Люксембург и Швеция, каза комисарят Оли Рен.

Още новини