Начало Новини Актуално Европейската комисия обяви конкурс за млади предприемачи, за да чуе мнението им

Европейската комисия обяви конкурс за млади предприемачи, за да чуе мнението им

Актуално

EKЗа четвърта година Главна дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия организира конкурс за есе за млади предприемачи. Право на участие в състезанието, което се провежда в рамките на Европейската седмица на МСП, имат граждани на държави членки на ЕС и страни партньори по Програма COSME, на възраст между 18 и 25 години.

Желаещите да участват в конкурса трябва да напишат есе с максимална дължина от 2500 думи на английски език. Темата на тазгодишното издание е „Речта, с която бих се обърнал към предприемачите от Европа, ако бях Комисар с ресор МСП и предприемачество“. Крайният срок за кандидатстване е 16 август, като всеки участник може да кандидатства само веднъж. Кандидатстването се извършва чрез попълване на онлайн формуляр, достъпен на следния линк.

Наградата за авторите на най-добрите есета е безплатно пътуване и участие в тазгодишното издание на Асамблеята на МСП, която ще се проведе в Хелзинки, Финландия, в края на ноември 2019 г.

Участниците, достигнали до финала, ще бъдат поканени да произнесат речта си на живо и да отговарят на допълнителни въпроси от публиката.

Участниците, представили най-добри есета, ще бъдат обявени през месец октомври и ще бъдат поканени да се състезават на големия финал в Хелзинки, където ще представят речта си пред повече от 500 делегати на Асамблеята на МСП. Определените да участват в Хелзинки ще получат професионална подготовка за своето представяне пред публика. Речите на финалистите ще бъдат популяризирани чрез официални канали в социалните медии. Крайният победител в състезанието ще бъде определен чрез вота на публиката.

SME Week Youth Essay Competition е ежегодно състезание за есета, чрез което млади предприемачи имат възможност да изразят своите идеи и мнения по теми, свързани с предприемачеството и МСП на европейско ниво.

Асамблеята на МСП е най-значимото събитие за МСП в Европа, което се провежда веднъж годишно в рамките на Европейската седмица на МСП.

Още новини