Начало Новини Актуално Европейската икономика работи с по-малко работници

Европейската икономика работи с по-малко работници

Актуално

Броят за заетите в страните от еврозоната намалява с 0,5 процента (702 000 души) през второто тримесечие на тази година в сравнение с предходните три месеца, показват сезонно изгладените данни на Евростат. За същия период броят на заетите в Европейския съюз като цяло е намалял с 0,6 на сто (1 443 000 души).

През първите три месеца на годината заетостта в еврозоната намаля с 0,7 на сто в еврозоната и с 0,8 на сто в Евросъюза като цяло.
Намаляване на заетостта се забелязва във всички сектори с изключение на сектора други услуги, където основно влизат публична администрация, здравеопазване и образование. В сектора други услуги нарастването е с 0,5 процента в еврозоната и с 0,4 на сто в ЕС като цяло, информира lev.bg.
В сравнение с периода април-юни 2008 година през второто тримесечие на тази година заетостта е намаляла 1,8 процента в еврозоната и с 1,9 процента в ЕС. През първите три месеца заетостта намаляла с 1,2 процента и в еврозоната, и в ЕС.
От Евростат изчисляват, че броят на заетите в ЕС през второто тримесечие на тази година е 222,7 млн. души, от които 145,6 млн. души в еврозоната.

Още новини