Начало Новини Актуално Европа Директно - Стара Загора със свой кът в Регионална библиотека Захарий Княжески

Европа Директно - Стара Загора със свой кът в Регионална библиотека Захарий Княжески

Актуално
Стара Загора

От тази седмица Европейския информационен център Европа Директно - Стара Загора има свой кът в Регионалната библиотека Захарий Княжески. Целта е читателите да намират специализирана литература за Европейския съюз на познато за тях място – Регионалната библиотека.

От 15 декември всеки посетител може да намери многобройни специализирани периодични издания на Генералните Дирекции на Европейската Комисия, както и официалните публикации на Евростат, на български и на английски, съобщиха от офиса на Европа Директно - Стара Загора. Освен тях, постепенно във фонда на Регионална библиотека Захарий Княжески ще влизат всички печатни издания, които могат да бъдат намерени в офиса на Европа Директно на бул. Ген. Столетов 127 в Стара Загора и на бул. Розова долина 6 в Казанлък. Избрани публикации ще бъдат разпространявани и в библиотеките и читалищата от област Стара Загора, благодарение на активно действащата мрежа на Регионалната библиотека Захарий Княжески.
След като това дълго планирано партньорство беше осъществено, все по-голям брой граждани на Стара Загора ще имат достъп до актуална информация за работата и структурата на Европейските институции, както и за политиките, които те провеждат. Това е още един начин Европа да се доближи още повече към хората от нашия регион.

Още новини