Начало Новини Актуално Еврокомисар Кристалина Георгиева ще посети Казанлък

Еврокомисар Кристалина Георгиева ще посети Казанлък

Актуално

еврокомисар Кристалина Георгиева КазанлъкБългарският еврокомисар Кристалина Георгиева ще посети Казанлък на 8 юни по покана на кмета на общината Галина Стоянова, отправена по време на представянето на Града на розите в Европейския парламент в Брюксел през 2012 г. Поканата е по повод Празниците в Долината на розите и тракийските царе, които се провеждат в града до 24 юни.

В програмата на еврокомисар Георгиева са включени посещения на Етнографския музей и Казанлъшката тракийска гробница, която е под егидата на ЮНЕСКО.
Очаква се комисар Кристалина Георгиева да пристигне в Казанлък на 8 юни, между 15,00 часа и 15,30 часа, съобщиха от пресцентъра на Общината.

* * *

Кристалина Георгиева е български политик, европейски комисар от България, икономист, специалист по въпросите на устойчивото развитие. Вицепрезидент на Световната банка (от март 2008 до февруари 2010 г.), член на Съвета на настоятелите и доцент в катедра Икономикс на Университета за национално и световно стопанство в София.

Кристалина Георгиева встъпва в длъжност като европейски комисар на 9 февруари 2010 г., когато комисията Барозу 2 е одобрена от Европейския парламент. Нейният ресор е международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи. Кристалина Георгиева е обявена на 30 ноември 2010 г. за Комисар на годината и за Европеец на годината в годишните награди на електронното издание Юръпиън войс (European Voice). Тя е отличена за своя принос в работата си и по-специално за управлението на хуманитарните катастрофи в Хаити и Пакистан.

Още новини