Начало Новини Актуално Евроемисари доволни от наши месопреработватели

Евроемисари доволни от наши месопреработватели

Актуално
фермери проверки

Мисия на Федерацията на ветеринарните лекари в Европа направи внезапни проверки на месопреработвателни предприятия В Стара Загора. Мисията пристигна в община Стара Загора по линия на Европейския съюз и мога да кажа, че проверката, която извърши, беше извънредно щателна, коментира директорът на Регионалната ветеринарномедицинска служба (РВМС) в Стара Загора д-р Генади Ганчев.

Европейските ветеринари са проверили за евентуални нарушения кланицата в старозагорското село Хан Аспарухово, месокомбината в същото село и работата на колбасарите от КЕН АД, пише вестник Старозагорски новини.
"Не бяха открити никакви нарушения на съществуващите стандарти при нито едно от проверените предприятия, след което от страна на мисията бе отправена благодарност към собствениците на предприятията, контролните органи и ръководството на РВМС", каза д-р Ганчев.
Европейската мисия, която е шеста поред от февруари насам, е проверила и закритите вече месопреработвaтелни предприятия в село Калояновец, стария цех на КЕН и кланица Кичуков.
"Въпреки съществуващите пречки в лицето на глутница калояновски песове, ветеринарите от Европа си свършиха работата и установиха, че затворените от нас предприятия вече не функционират", подчерта директорът на РВМС.

Още новини