Начало Новини Актуално Евродепутатът Илияна Иванова откри Информационен център в Стара Загора

Евродепутатът Илияна Иванова откри Информационен център в Стара Загора

Актуално

Евродепутатът от ГЕРБ Илияна Иванова откри Европейски информационен център в сградата на Областна администрация в Стара Загора. На официалната церемония присъстваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, евродепутати, народни представители от управляващата политическа партия, областният управител на Стара Загора Йордан Николов, кметът проф. Светлин Танчев и др.

Заради неотложни ангажименти премиерът Бойко Борисов не успя да вземе участие в откриването на центъра, но е заявил, че ще посети Стара Загора следващата седмица.
Илияна Иванова призова съгражданите си от Стара Загора да посещават Европейския информационен център и да поставят своите въпроси, идеи и предложения. Тя е родена е на 14 септември 1975 г. в Стара Загора.Завършва ГПЧЕ Ромен Ролан в родния си град, с френски и английски език. Висшето си образование завършва през 1998 г. в Икономическия университет – Варна със специалност Международни икономически отношения. През 2002 г. заминава за САЩ, където защитава магистърска степен по Международни финанси в университета в Тъндърбърд, Аризона. Работила е като експерт в Дирекция Международни отношения в Министерство на горите и земеделието, натрупала е трудов стаж в американски банкови и финансови институции. От 2006 г. е в България и е експерт към ПП ГЕРБ. Илиана Найденова е общински съветник в Столичен общински съвет (мандат 2007-2011 г.) от ГЕРБ. Член е на Постоянната комисия по финанси и бюджет и на постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори. На изборите на 7 юни 2009 година е избрана за евродепутат от листата на ГЕРБ, в която е на трето място.
Илиана Иванова е член на Комисията по бюджетен контрол, член на Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите и зам.-член на Комисията по икономически и парични въпроси в ЕП. На 8 октомври тя стана член и на специалната комисия за кризата, създадена от ЕП.

 

 

 

Още новини