Начало Новини Актуално Евродепутат награждава победителите в конкурса за детска рисунка Моето европейско гражданство

Евродепутат награждава победителите в конкурса за детска рисунка Моето европейско гражданство

Актуално

На 10 май от 10.00 часа в Информационния център Европа директно в Казанлък, на ул. Искра 4, ще се състои церемония по награждаването на авторите на най-добрите произведения от конкурса за детска рисунка Моето европейско гражданство. На тържеството, което е посветено на Деня на Европа, ще присъства и кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов.

Сред наградите за авторите на най-добрите рисунки е посещение на Европейския парламент по покана на евродепутата Илиана Иванова, съобщиха от Европейския информационен център на г-жа Иванова в Стара Загора. Изложбата е по случай Деня на Европа, а от 3 май творбите на децата са подредени  в залата на казанлъшкия център Европа - Директно. Участие в нея взеха 62 деца на възраст между 6 и 18 години. Те са от различни училища и школи по изобразително изкуство.
Всеки от участниците е изразил чрез рисунка своите лични преживявания, мисли и чувства върху темата. Конкурсът бе обявен на 29 март 2010 г. от г-жа Иванова по повод 1 година от работата на Европейски информационен център Европа директно в Казанлък. Чрез своите рисунки младите творци са показали какво се е променило в живота им, откакто България е член на ЕС, дали са срещнали нови европейски приятели, как общуват с тях, как си представят своята страна в Европа след 20 години.
Медиен партньор на инициативата е Портал Европа, който ще излъчва директно събитието.

Още новини