Начало Новини Актуално Евриком ЕООД открива нов цех за восъчни смеси

Евриком ЕООД открива нов цех за восъчни смеси

Актуално

Евриком ЕООДНов цех за производство на восъчни смеси открива Евриком ЕООД - Стара Загора на 25 април 2013 г., съобщи управителят Неделчо Атанасов. Производственият капацитет на новия цех, който е с висока степен на автоматизация , е 150 тона месечно. Инвестицията в него е на стойност 1,5 млн. лева.

Смесите са за производство на специални парафини, които с добавки са в основата на восъци за промишлеността с нови качества. Приложими са в металолеенето, производството на каучуци, хартиената индустрия и производството на свещи. Към цеха има и лаборатория на Евриком не само за сертифициране на продуктите, но и с възможности за развойна дейност. От инвестираните общо 1,5 млн. лева около 600 хиляди лева са финансова помощ по одобрения и изпълнен от фирмата проект по оперативна програма Конкурентоспособност на българската икономика. По проекта е финансирана и консултантска помощ от страна на водещ американски експерт с 40 години стаж в сферата на производство на парафини и восъци. За нас беше много полезна тази експертна помощ, особено за разработването на рецептурниците за новите проекти, сподели пред вестник Национална бизнес поща Неделчо Атанасов.

Екипът на Евриком ЕООД е особено благодарен на главния технолог Минчо Иванов, на арх. Любо Стоянов, на изпълнителите на строително-монтажните работи - Монтажинженеринг, на фирма Веркон и др. Всички те с професионализма си са допринесли изпълнението на проекта да е изцяло от български специалисти и фирми. Досега подобни проекти са реализирани в Украйна и Беларус, но от шведски и швейцарски инженерингови компании.

Още новини