Начало Новини Актуално EVN възстановява захранването с ток в населени места в Югоизточна България

EVN възстановява захранването с ток в населени места в Югоизточна България

Актуално

Без електричество са 70 селища на цялата територия на захранване oт EVN Bulgaria в Югоизточна България, като повечето от половина са в Кърджалийска област. В 10.00 ч. общият брой на селищата без ток беше 149. Екипите на дружеството по места и сътрудниците от диспечерските центрове вземат необходимите мерки за възстановяване на електрозахранването, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Общо 26 екипа работят за нормализиране на електрозахранването по аварийните общо 27 електропровода. Към момента все още остава усложнена обстановката само в Област Кърджали, където има 37 селища без електричество. В Област Пловдив те са 7, а в Областите Смолян, Стара Загора и Сливен има по 6 места с нарушено електроснабдяване. В Област Хасково към този час все още 2 селища имат смущения в електричеството. Само някои отделни места в останалите области са без ток.
Аварийните екипи на EVN Bulgaria вземат всички необходими мерки за отстраняване на повреди и възможно най-бързо да нормализират електрозахранването. Екипите на дружеството са подготвени за работа при зимни условия. Налице е специализирана техника и материали – напр. щанги за сваляне на лед от проводници, снегоходки и инструменти за работа под напрежение.
Клиентите могат да ни сигнализират 24 часа в денонощието.
ЕVN Bulgaria Телефонен Център
Тел. за аварии 07001 0007
Тел. за информация и справки 0700 1 7777
email: info@evn.bg

Още новини