Начало Новини Актуално EVN предлага партньорство на Областна администрация – Стара Загора

EVN предлага партньорство на Областна администрация – Стара Загора

Актуално

Областният управител Йордан Николов и мениджърът на EVN за България Йорг Золфелнер обсъдиха възможностите за участие в съвместни проекти за енергийна ефективност. Николов представи членовете на екипа си, които работят по тях. Интересът на компанията е към партньорство в проекта Град на бъдещето, който в момента се подготвя от Областна администрация – Стара Загора.

Той ще се реализира по програмата за техническа помощ на Европейската инвестиционна банка ELENA (European Local Energy Assistance), която подпомага местните регионални власти за приноса им към целите на Европейския съюз за постигане на енергийна ефективност, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.
Йорг Золфелнер сподели, че има идеи как компанията да се включи в проекта. Областният управител предложи екипите на областната администрация и ЕVN да работят заедно. По проекта Град на бъдещето в Областна администрация – Стара Загора работят заместник областният управител Галина Стоянова и отдел Регионално развитие, програми и проекти.

 

Още новини