Начало Новини Актуално EVN Bulgaria предупреждава за измами от мними служители на дружеството

EVN Bulgaria предупреждава за измами от мними служители на дружеството

Актуално

Във връзка с постъпили сигнали от клиенти на EVN Bulgaria, че недобросъвестни лица се представят за сътрудници на EVN Bulgaria, считаме за необходимо да предоставим следната важна информация за клиентите как да се предпазят от мними oтчетници и недобросъвестни лица. Извършването на услуги, свързани с отчитане и фактуриране на електрическа енергия се извършва единствено от сътрудници на ЕВН България Електроразпределение АД.

Отчитането на консумираната електроенергия се извършва за сметка на дружеството и не се заплаща от клиентите. Всеки отчетник има служебна карта, в която са упоменати правата им, произтичащи от Закона за енергетиката. При поискване от клиентите всеки наш сътрудник е длъжен да се легитимира с тази карта. Заплащането на консумираното електричество се извършва само в определените за това места – каси и касови салони на Български пощи ЕАД, банки и др. партньори. Събирането на дължимите суми никога не се извършва от сътрудници на EVN Bulgaria на ръка на място при самия отчет или при друго посещение на електромера или електрическото табло. При заплащане на каса клиентът получава касов бон или фактура. В нея е налична цялата изискуема по закон информация - конкретният период, за който е отчетена електроенергията, количеството консумирана електроенергия, срокът на следващо отчитане, срокът на следващо плащане, както и телефонен номер за връзка. Последният случай, в който външни лица са се представили на сътрудници на компанията, е от 8.05.2010 г. във вилно селище “Oтдих” (между с. Песнопой и гр. Баня, Област Пловдив).
Информацията за регистрираните случаи ще бъде предоставена на компетентните органи. EVN Bulgaria умолява гражданите да ни сигнализират при информация за подобни нарушения на денонощна телефонна линия 0700 1 7777.
ЕVN Bulgaria Телефонен Център
24 часа в денонощието
Тел. за аварии 07001 0007
Тел. за информация и справки 0700 1 7777
Тел. за автоматична проверка на сметка: 0700 10207
email:
info@evn.bg

Още новини