Начало Новини Актуално ЕВН България увеличи екипите си заради тежките зимни условия

ЕВН България увеличи екипите си заради тежките зимни условия

Актуално
ЕВН готова за зимата

Заради усилването на снеговалежа в Югоизточна България и обявения от Националния институт по метеорология и хидрология код жълт, ЕВН България Електроразпределение АД съобщава, че са осигурени допълнителни дежурни екипи по места, с цел подсигуряване на електрозахранването при зимни условия. 

До сутрешните часове днес, 22 февруари няма регистрирани сериозни смущения в електрозахранването в Югоизточна България, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Налице са отделни локални аварии, които се отстраняват своевременно съгласно установените графици.

По места във всички 39 Клиентски енергоцентрове (КЕЦ) осигурените допълнителен брой аварийни екипи са в готовност да отстраняват възникнали повреди и са оборудвани със специализирана техника и материали – за сваляне на лед от проводници, снегоходки и специализирани инструменти. Допълнително на разположение са и дизел-генератори, които са особено полезни при тежки аварии.

Дружеството разполага и със специализирана механизация – високопроходими автомобили, камиони и автовишки, както и моторни шейни за труднодостъпните планински райони.

ЕВН България Електроразпределение АД уверява, че електроразпределителната система на дружеството е в състояние да посрещне и значително натоварване на мрежата от увеличаването на консумацията на електроенергия предвид ниските температури.

Денонощният център за връзка с клиенти е в готовност да приема сигнали и да предоставя информация на потребители. Клиентите могат да ни сигнализират 24 часа в денонощието:

ЕVN Bulgaria
Телефонен Център 24 часа в денонощието
Тел. за аварии 07001 0007
Тел. за информация и справки 0700 1 7777
Тел. за автоматична проверка на сметка: 0700 10207
email:
info@evn.bg
www.evn.bg

Още новини