Начало Новини Актуално ЕВН България участва във възстановяването на 30 декара горски фонд край Стара Загора

ЕВН България участва във възстановяването на 30 декара горски фонд край Стара Загора

Актуално
Залесяване на Дъбрава

ЕВН България стартира проект по залесяване с дръвчета на горски фонд в района на Дъбрава край Стара Загора. Проектът EVN Горичка има за цел възстановяване на 30 декара горски фонд, унищожен след опожаряване през 2007 г. В рамките на три години ще бъдат засадени общо 30 декара горски култури в района на Дъбрава с дръвчета тип кедър.

Инициативата се реализира с любезното съдействие на Държавно горско стопанство Стара Загора и съвпада с Българската Седмица на гората – 2011, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Символичнo първo засаждане на дръвчетата ще бъде на 9-ти април 2011 г. (събота) от 11.00 часа. Сред поканените официални гости на събитието са представители на Община Стара Загора, Област Стара Загора, Общински съвет, Министерството на околната среда и водите и Министерството на земеделието и храните, природозащитни и неправителствени организации и др.

Проектите в сферата на опазване на околната среда са сред приоритетите на ЕВН България. Компанията ще продължи да работи и занапред в областта на екологията. 

Още новини