Начало Новини Актуално EVN България ще уведомява с sms или имейл за предстоящо прекъсване на тока

EVN България ще уведомява с sms или имейл за предстоящо прекъсване на тока

Актуално
EVN България уведомява с sms спиране на тока

От началото на 2013 г. EVN България предлага на своите битови клиенти услугата Известяване преди прекъсване за неплатени задължения. Чрез нея абонатите ще получават известия по sms или имейл за наличие на просрочени неплатени задължения за консумирана електроенергия, заради които предстои прекъсване на електрозахранването. Известяването се получава 3 дни преди прекъсване на снабдяването. Услугата е безплатна за всички битови клиенти на EVN България Електроснабдяване, без значение на ползвания от тях мобилен оператор.

За да се възползват от новата услуга, клиентите е необходимо да попълнят еднократно декларация за заявяване на услугата. Тя е достъпна на интернет страницата на дружеството www.evn.bg, както и на място във всеки EVN офис. В нея се вписват име, ИТН (номер на измервателна точка, видим от предишна фактура), валиден имейл или номер на мобилен телефон. С цел гарантиране достоверността на предоставените данни, е необходимо клиентът да посети удобен за него ЕVN офис и да предаде попълнената декларация.

Като допълнителна опция, при попълването на декларацията всеки клиент би могъл по желание да заяви и безплатна услуга за уведомление за стойността на месечната си фактура също по sms или имейл.

EVN България напомня, че във всяка издавана от дружеството фактура за консумирана електроенергия е посочен срокът на следващо плащане. Официалните срокове за плащане на консумираната електроенергия са от 1-во до 15-то число на месеца (за I група клиенти) и от 11-то до 25-о число на месеца (за II група клиенти). След изтичането на съответния срок, дружеството предоставя още 10 дни, в които клиентът може да плати със законовата лихва за забавянето.

Новата услуга Известяване преди прекъсване за неплатени задължения позволява на клиентите да са своевременно информирани за свои задължения и ще намали риска от прекъсване на електрозахранването поради неплащане. Важно предимство на услугата е, че ще предотврати и разходи на клиентите за повторно включване на електрозахранването.  

Подробна информация може да се получи на www.evn.bg, денонощен телефон 0700 1 7777, по имейл: info@evn.bg, както и на място във всеки EVN офис.

Още новини