Начало Новини Актуално ЕВН България ще обезщети клиенти от Стара Загора с изгорели електроуреди

ЕВН България ще обезщети клиенти от Стара Загора с изгорели електроуреди

Актуално
ЕВН

ЕВН България Електроразпределение АД ще обезщети клиентите с изгорели електроуреди от аварията на 03.08.2011 г. на бул. Княз Александър Батенберг 51 в Стара Загора. След извършване на техническа профилактика на съоръжения по електроразпределителната мрежа в района на ул. Иван Гарванов и ул. Княз Александър Батенберг е извършено включване на трафопост, захранващ с електроенергия жилищен блок на ул. Княз Александър Батенберг 51.

При включването на трафопоста изгаря единият от трансформаторите. Вследствие на аварията се стига до повреда на електроуреди на част от клиентите в посочения жилищен блок.

Веднага от дружеството са предприети мерки за ограничаване мащаба на аварията и за възстановяване на електрозахранването. Вече е стартирана процедура, съгласно Общите условия на дружеството, за обезщетяване на засегнатите клиенти: сътрудници на ЕВН България Електроразпределение АД започнаха изготвянето на констативни протоколи, в които се описват доказани щети.

След това като обезщетение на клиентите дружеството ще изплати стойността на извършения ремонт на уредите от сервиз, след представяне на платежен документ (фактура).

С цел по-бързото установяване на нанесените щети апелираме засегнатите от аварията клиенти от сградата, да се обърнат към Клиентски Енергоцентър (КЕЦ) Стара Загора на ул. Отец Паисий 89. Всички сигнали, които се подават от клиентите се проверяват детайлно и се извършва оглед на място от сътрудници на ЕВН България Електроразпределение АД. Допълнителни разяснения и информация може да се получи и в денонощния телефонен център на дружеството на 07001 7777.

Ръководството на ЕВН България Електроразпределение АД моли всички засегнати клиенти от ул. Княз Александър Батенберг 51 за извинение и уверява, че ще предприеме всички необходими мерки за бързото изясняване на случая и пълното компенсиране на причинените щети, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Още новини