Начало Новини Актуално EVN България проучва с хеликоптер засегнатите райони

EVN България проучва с хеликоптер засегнатите райони

Актуално
Хеликоптер

EVN България включи и хеликоптер в дейностите по възстановяване на електрозахранването за всички клиенти в Родопите. Поради изключително тежките атмосферни условия, натрупания сняг и счупените дървета през последните дни, на места в Родопите все още има недостъпни райони както за високопроходимата аварийна техника на EVN България, така и за снегопочистващите машини.

Това принуди електроразпределителното дружество към техниката си да мобилизира и хеликоптер, с който беше извършен оглед от въздух на десетки километри, засегнати електропроводи, намиращи се в общините Девин, Доспат и Смолян, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Огледът продължава и към момента като първоначалните данни са за множество паднали дървета върху електропроводи, намиращи се на високи и труднодостъпни места. Това ще позволи на дружеството да насочи персонал, техника и материали в най-недостъпните засегнати места. Огледът от въздуха до днес не беше възможен поради неподходящи метеорологични условия. 

Към 16:00 часа на 10 януари с проблеми в електрозахранването са около 15 малки населени места и махали във високите части на планината в общините Чепеларе и Смолян. Сред засегнатите места са Гела и Стойките, където захранването беше първоначално възстановено, но днес след паднало дърво отново нарушено. 

Над 100 души персонал са мобилизирани за отстраняване на авариите за всички места като през последното денонощие екипите на EVN България успяха да възстановят захранването за Широка Лъка и Забърдо. Към момента няма голямо населено място или курорт без захранване. За всички останали райони, където няма достъп, се търси вариант и за аварийно подаване на електроенергия, въпреки множеството паднали дървета.

Кризисният щаб на дружеството продължава своята дейност и в този час като клиентите могат да сигнализират за аварии и да се информират за състоянието с електрозахранването в денонощния телефонен център на ЕVN България на телефони:
0700 1 0007 – телефон при аварии
0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки
0700 1 0207 - телефон за автоматична проверка на сметка
info@evn.bg          
www.evn.bg

Още новини