Начало Новини Актуално EVN България отличена с национална награда по безопасност и здраве при работа

EVN България отличена с национална награда по безопасност и здраве при работа

Актуално
награда ЕВННа церемония в София компанията EVN България беше отличена при връчването на Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа за 2017 г. EVN България спечели първо място в категория Големи компании в групата на икономическите дейности, свързани с ютилити сектора, тежката промишленост и строителството.
Конкурсът за Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа (БЗР) се организира за осма поредна година от Фондация Център за безопасност и здраве при работа с подкрепа на Изпълнителна агенция Главна инспекция по труда (ИА ГИТ) – София.
Почетната статуетка и грамота бяха връчени от Гълъб Донев, секретар по социални политики и здравеопазване на Президента на Република България, на Костадин Величков, изпълнителен член на съвета на директорите на Електроразпределение Юг(част от EVN България).
Наградата е поредно признание за цялостната дейност на EVN България по отношение на постоянното подобрение на безопасността и здраве при работа за всички сътрудници на компанията. Сред реализираните от EVN България вътрешни мерки и проекти за осигуряване на безопасни условия на труд са: изграден през 2014 г. тренировъчен полигон за работа по електроразпределителната мрежа и съоръжения в реални условия, вътрешни кампании Работа без злополуки, специализирани курсове, практически обучения и др.
Комисията на журито се състоя от представители на ИА ГИТ, организации на работодателите, организации на работниците, на фондацията, както и от специалистите по безопасност и здраве при работа към предприятията, отличени с първо място в съответната категория в предходното издание на конкурса.

Още новини