Начало Новини Актуално ЕВН България изгражда нов фотоволтаичен парк

ЕВН България изгражда нов фотоволтаичен парк

Актуално
Нов фотоволтаичен парк

Натуркрафт ЕООД, дружество от групата на ЕVN, което развива проекти в областта на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ), стартира реализацията на проект по изграждането на нов фотоволтаичен парк в България. Той се намира в землището на с. Тръстиково, Община Камено, Област Бургас.

Инвестицията в соларния парк е на стойност 10 млн. лв. Съоръжението ще бъде с мощност 2000 kWp (киловатпика), като е планирано годишното производство на електроенергия да бъде в обем на 2,4 млн. киловатчаса, съобщиха от пресцентъра на дружеството. В изграждането на соларния парк ще се използват водещи технологии в сферата на ВЕИ. Централата ще бъде изградена на площ от 80 декара. Предвидено е строителните дейности да завършват до началото на месец юли 2011 г., след което ще започнат техническите изпитания и въвеждането в експлоатация на централата.

Проектът в с. Тръстиково е вторият за дружеството след изградената през 2010 г. слънчева централа в с. Блатец, Община Сливен. Съоръжението в с. Блатец е на стойност 6 млн. лева и е с мощност 836.7 kWp (киловатпика).

Още новини