Начало Новини Актуално EVN България инвестира над 200 000 лв. в модерен учебен център в Стара Загора

EVN България инвестира над 200 000 лв. в модерен учебен център в Стара Загора

Актуално
ЕВН Академия

В Стара Загора беше открит новият учебен център на EVN Академия - звеното за професионални обучения и квалификации на EVN България. Центърът за обучения, който досега се помещаваше в Хасковски Минерални Бани, вече функционира в сградата на Клиентски Енергоцентър (КЕЦ) Стара Загора и е оборудван с електросъоръжения, симулатори, материали и техника, които се изпозлват в различни видове практически обучения.

На разположение на обучаващите се са 7 помещения с общо 79 места, като за специализирания семинар Работа под напрежение са оборудвани 4 зали. Допълнително налице са още 3 семинарни зали и 1 зала оборудвана с компютри, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Общата инвестиция в центъра възлиза на повече от 200 000 лв. като времето за неговото оборудване и създаване отне 4 месеца. На церемонията по официалното откриване на центъра присъстваха представители на ръководството на EVN България, партньори по проекта и медии.

ЕVN Академия, звеното за професионални обучения и квалификации на EVN България, функционира от началото на 2006 г. Сред целите на EVN Академия са повишаването на професионалната квалификация и специализираните компетенции на сътрудниците на дружеството и подобряване качеството на  услугите и работата с клиентите. От 2006 г. досега инвестициите на дружеството в обучения и развитие на сътрудниците възлизат на 1,5 млн. лв. като средно на година се организират повече от 500 семинара.

Курсовете и семинарите, които се провеждат в ЕVN Академия обхващат всички дейности на дружеството и предоставяните услуги за клиенти. В учебния център се провеждат различни видове обучения – от технически до такива за подобряване на клиентските услуги. Някои технически тренинги са, например Работа под напрежение, Основи на кабелната техника, Безопасност на труда/Повишаване на квалификационната група, Анализ при откриване на повреди при кабели, Заземяване и подобряване на заземяването в мрежа ниско напрежение и други, които значително подобряват ефективността на сътрудниците в реалната работа и повишават безопасността при изпълнение на служебните им задължения. Като част от обученията за подобряване на услугите се предлагат семинари по управление на проекти, работа в екип и други.

Още новини