Начало Новини Актуално EVN България: Електрозахранването в Родопите се възстановява

EVN България: Електрозахранването в Родопите се възстановява

Актуално
Електрозахранване

Въпреки все още затруднения достъп от паднали дървета, обилен снеговалеж и образували се дълбоки преспи, обстановката с нарушено електрозахранване в Родопите върви към нормализиране. Към 12:00 часа на 9 януари с нарушено електрозахранване са около 30 малки селища, основно в общините Лъки, Чепеларе, Стойките и Девин и пограничните райони, до които достъпът е труден, а на места все още невъзможен.

Сред засегнатите места са Забърдо, Мугла, Зорница, както и селища в района на Хвойна и Кръстова гора, където достъпът е изключително труден, дори за високопроходимата специализирана техника на дружеството, съобщиха от пресцентъра.

Вчера към 19:00 часа екипите на EVN България успяха да възстановят електрозахранването за град Чепеларе. Два часа по-късно паднали дървета върху електропровод наложиха отново прекъсване на захранването, което беше възстановено към 23:30 часа на същия ден. В момента се предприемат действия за включването и на последните два трафопоста в града (намиращи се в района на изхода от Чепеларе към Смолян), захранването, към които беше нарушено тази сутрин от паднали дървета. 

В област Пловдив EVN България също успя да нормализира обстановката и още в края на 8 януари да възстанови захранването за селата Бойково и Дедово.

За пълното нормализиране на ситуацията в дружеството продължава своята дейност кризисен щаб, като във високите части на Родопите над 80 електромонтьори работят за пълното възстановяване на електрозахранването.  

Клиентите могат да сигнализират за аварии и да се информират за състоянието с електрозахранването в денонощния телефонен център на ЕVN България на телефони:

0700 1 0007 – телефон при аварии
0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки
0700 1 0207 - телефон за автоматична проверка на сметка
еmail: info@evn.bg          
www.evn.bg

Още новини