Начало Новини Актуално Евгений Желев няма желание да става отново кмет на Стара Загора

Евгений Желев няма желание да става отново кмет на Стара Загора

Актуално

Евгений Желев, Стара ЗагораБившият кмет на Стара Загора д-р Евгений Желев заяви, че няма да се кандидатира отново за градоначалник. Казах това и преди шест месеца, потвърждавам го отново. Аз не си променям решенията, заяви на пресконференция в Стара Загора настоящият депутат от БСП. Според него това радва привържениците на ГЕРБ, които са уплашени, тъй като се чуват и слухове, че има вероятност д-р Желев да пожелае отново кметското място.

От общинското ръководство на БСП в Стара Загора съобщиха, че вече имат кандидати за кметския пост, но не обявиха имена.

Д-р Евгений Желев беше кмет на Стара Загора в два последователни мандата (1999 - 2007 г.), припомня вестник Старозагорски новини. На последните местни избори той загуби само с 450 гласа от кандидата на ГЕРБ проф.Светлин Танчев. Малко след това последва летящ старт в кариерата му, започваща с оглавяването на Агенцията за българите в чужбина, водач на листата на Коалиция за България от Старозагорски избирателен район и министър на здравеопазването в последната година от управлението на тройната коалиция.

Действащото в момента законодателство дава правото на д-р Евгений Желев да се кандидатира за трети кметски мандат, но в посттоталитарната история на България няма случай, в който политик минал през министерското кресло да се върне в кметското. За обратното обаче има редица примери, в това число и с Бойко Борисов.

Още новини