Начало Новини Актуално Еуфония Инструменталис кани почитателите на музиката на концерт в Стара Загора

Еуфония Инструменталис кани почитателите на музиката на концерт в Стара Загора

Актуално
Euphonia Insrumentalis

Музикалната формация Еуфония Инструменталис представя свой концерт за публиката от Стара Загора. Музикантите от Еуфония Инструменталис ще съберат почитатели на 13 ноември 2011 г. (неделя) от 19.00 ч. в залата на библиотека Захарий Княжески. Еуфония стартира като акапелна формация през 2007 г.

В последвалите години съставът заема уверено свое място в българското културно пространство, чрез редица концертни изяви и участия във фестивали в цялата страна, появи в национални и регионални медии, одобрени проекти от държавни и частни институции. Паралелно с това ансамбълът получава и признание зад граница, завръщайки се с първа награда  от Международния конкурс за вокални групи във Виторио Венето, Италия през 2008 г.

От тази година формацията прерасна във вокално-инструментална и включва звезди на българския джаз като Стоян Янкулов-Стунджи и Венцислав Благоев.

Премиерата на новия проект – Еуфония Инструменталис – бе концерт в рамките на фестивала Дни на камерната музика 2011 - Габрово, проведен при голямо въодушевление от страна на публика и артисти и последван от много положителни отзиви.

Специфичният облик на състава се определя от огромния времеви и жанров диапазон на репертоара и начина на поднасянето му. Само и единствено на концерт на Еуфония слушателят може да се наслади едновременно на музика от епохата на Ренесанса, Барока, джаз, пиеси на българска и чужда етно основа, авангард и изпълнения с подчертано забавен характер. Всичко това поднесено с вкус и непринудена комуникация с публиката по време на изпълненията и техните обявявания от самите артисти.

Ръководител на Еуфония Инструменталис е Веселина Драголова-Данаилова. Тя пише аранжименти  както и оригинална музика за състава, и е основният му вокалист.

Другите участници в проекта са:

Венцислав Благоев – тромпет, флигорна, вокали

Стоян Янкулов-Стунджи – барабани, перкусии

Димитър Карамфилов – бас, вокали

Калин Жечев – пиано, вокали

За концерта си в Стара Загора музикантите от Еуфония Инструменталис са подготвили и специална изненада в края на програмата си.

Още новини