Начало Новини Актуално ERP системите оптимизират разходите на фирмите (видео)

ERP системите оптимизират разходите на фирмите (видео)

Актуално
Емилия Василева

LLP Dynamics България, съвместно с Търговско-промишлена палата и Майкрософт, проведоха семинар в Стара Загора за оптимизиране на бизнеса в условия на криза. LLP Dynamics България е компания, която предлага консултантски услуги за внедряване на системи за управление. Представители на мениджърския екип запознаха участниците в семинара със системата за управление на ресурси И Ер Пи (ERP).

ERP системите са цялостни решения, които управляват всички бизнес процеси в една организация, посредством информационна система, съобщи Емилия Василева, търговски директор на LLP Dynamics България.
ERP системата действа превантивно срещу евентуални злоупотреби в дадено производство, като кражба на продукти, например, защото дава възможност за проследимост на целия процес от входа до изхода, което осигурява ред в цялата организация.

Това не се прави самоцелно, за да се следят служителите, а по-скоро да се определи приносът на всеки един от тях в производството на даден продукт, което дава възможност да се изчисли прецизно неговата себестойност, обясни Емилия Василева.

ERP системи Стара Загора Емилия Василева

Това е особено важно за собствениците на производствени дружества, защото един от проблемите им е себестойността на техните продукти и не винаги наличието на точна информация това, което произвеждат, колко струва.

Доброто планиране на ресурсите, за да бъде рентабилно и конкурентоспособно дадено производство, може да бъде подпомогнато с внедряването на системата ERP.

Тя не е панацея, но при добре избрани приоритети, при добре направена организация и ясно зададени цели, планирането на ресурсите и на извънпроизводствените разходи се прави прецизно.

Също така системата оптимизира и разходите на дадено дружество, обясняват от консултантската фирма.
Размерът на инвестицията по внедряване на системата за управление на ресурсите, се определя от мащабите на дадена фирма, брой артикули, контрагенти и други показатели. Има три компонента на инвестицията, свързани с цялостното внедряване на системата, консултации и обслужване. Цената варира между 20 000 и 50 000 евро. Средният срок за възвръщаемост е 1-1,5 г., каза още Емилия Василева.

До няколко дни ще бъде отворена специална мярка от ОП Конкурентоспособност, която е за покриване на международни стандарти. Предприемачите могат да кандидатстват с проекти за финансиране на внедряването на системи за управление на ресурсите.

LLP Dynamics България осъществява безплатни консултации при подготовката на проектната документация.


Видеото в сайта на youtubeОще новини