Начало Новини Актуално Ентусиасти ще представят в Стара Загора кухненска музика под надслов Замесете се с нас!

Ентусиасти ще представят в Стара Загора кухненска музика под надслов Замесете се с нас!

Актуално

Ентусиасти представят Стара Загора кухненска музика надслов Замесете се с нас!Вратите на Музея на религиите в Стара Загора ще бъдат широко отворени за всички, които искат да изживеят един по-духовен и музикален съботен ден на 23 ноември т.г. Замесете се с нас!, призовават инициаторите на проявата.

За първи път екипът на мрежа Хлебни къщи ще представи на старозагорци методиката кухненска музика, която се базира на спонтанността. В нея музикалните инструменти са обикновените всекидневни кухненски съдове - от рендета до тигани и буркани и как по този начин тя помага да преосмислим ежедневието като потенциален непрестанен източник на вдъхновение, творчество и красота, твърдят организаторите. По думите им, в кухненската музика няма професионалисти, няма по-добри или по-лоши музиканти, нужно е само да се вслушваме в другия и чрез неговия звук да чуем самите себе си.

Спонтанността е водата, ритъмът е брашното, ентусиазмът е закваската, а резултатът е тесто от добро настроение и радост. Замесвайки хляб, се учим как да замесваме приятелства, как да намерим собствения си ритъм, как да се синхронизираме с хората около нас и как чрез тях да открием най-добрата рецепта за радост от живота.

Всички, които носят музиката вътре в себе си и искат да замесят свое хлебно послание, което да споделят с другите, трябва да посетят на 23.11.2013 г. от 10.00 до 14.00 часа Музея на религиите в Стара Загора.

Още новини