Начало Новини Актуално ЕНП: Документите оневиняват Желева

ЕНП: Документите оневиняват Желева

Актуално

Получихме официални документи, които оневиняват българския кандидат за комисар Румяна Желева. Това се казва в статия на седмичника New Europe, изпратена до медиите от представители на Европейската народна партия (ЕНП), цитирана от econ.bg. Компанията, която предизвика ожесточените спорове в ЕП - Global Consult, вече е с ново име - Auto Spa, показва българският търговски регистър и има нови собственици и управител - Ивета Кирилова Колева, допълва изданието.


Според документите въпросната компания не е била активна в периода 2007-2009 година. Освен това Желева е продала дела си в компанията през април 2009 година, т.е преди парламентарните избори в страната. Кандидатът ни за еврокомисар е продала дяловете си в Global Consult на номиналната им стойност, показват още документите. Това означава, че тя не е реализирала печалба от продажбата и съответно не е била длъжна да я декларира според българското законодателство, допълват от изданието.
Уставният капитал на компанията е бил 5 хил. лева и общо 500 емитирани акции. Единият собственик в Global Consult е имал 200 акции, а другият - 300, сочи още справката на изданието.

Още новини