Начало Новини Актуално Енергоспестяващи мерки ще бъдат въведени в училища в Казанлък

Енергоспестяващи мерки ще бъдат въведени в училища в Казанлък

Актуално
Община Казанлък

Община Казанлък сключи три нови договора за възлагане изпълнението на енергоспестяващи мерки в сградите на гимназия Петко Стайнов, ОУ Никола Вапцаров, ОУ Чудомир и ОУ Георги Кирков в рамките на проект Внедряване на мерки за енергийна ефективност в учебни заведения от Казанлък, по ОП програма Регионално развитие, съфинансирана от Европейски Съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Общата стойност на строителните работи по трите договора е 1 412 420 лв., от които  5% са безвъзмездна помощ, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и 15% финансиране от бюджета на община Казанлък, съобщиха от пресцентъра.

Строително–ремонтните работи в сградите на ОУ Георги Кирков и ОУ Чудомир започнаха и ще приключат в рамките на месец април. За ОУ Георги Кирков ще се изпълни топлоизолиране на външни стени, реконструкция и топлоизолиране на покрива на сградата, подмяна на старата дограма на сградата, топлоизолиране на под.
В сградата на ОУ Чудомир ще се изпълни топлоизолиране на външни стени, реконструкция и топлоизолиране на покрива на сградата.

През лятната ваканция в сградата на гимназия Петко Стайнов и ОУ Никола Вапцаров ще се изпълнят енергоспестяващите мерки топлоизолиране на външни стени, реконструкция и топлоизолиране на покрив, подмяна на дограма, топлоизолиране на подова плоча към неотопляем сутеренен етаж, подмяна на горивна база и отоплителна инсталация за преминаване към гориво природен газ, подмяна на осветителни тела с енергоспестяващи.

В рамките на проекта се изпълняват мерки за енергийна ефективност в сградите на седем учебни заведения от Казанлък.

Още новини