Начало Новини Актуално Енергетици от ТЕЦ Марица изток 2 покориха връх Мусала

Енергетици от ТЕЦ Марица изток 2 покориха връх Мусала

Актуално
ТЕЦ Марица изток 2 - планинари

34-ма планинари от дружество за туризъм Овчарица при ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД изкачиха най-високия връх в България – Мусала, висок 2925 м. Това е най-голямото спортно–техническо мероприятие за дружеството в 10-годишната му история.

За първи път толкова голяма група покорихме върха, не скри радостта си Дияна Тодорова – ръководител на проявата, в която са участвали 44 туристи. Четирима от тях са се качили на връх Мусала през нощта, напътствани от водача си Красимир Тодоров. Искам да отбележа, че 13 планинари от ДТ Овчарица стъпаха на върха за първи път. Това показва работата ни в посока следване политика на дружеството, насочена към масовия турисъм – колкото е възможно повече енергетици да излязат в планината, допълни Дияна Тодорова, съобщиха от пресцентъра на ТЕЦ Марица изток 2.

Най-зрелият участник в групата е бил Петър Петровски, на 66г., а най-малкият - 12-годишната Дебора Урдева, която сподели, че предпочита разходките в планината, пред това да гледа телевизия или да седи пред компютъра в совободното си време. Покоряването на връх Мусала за мен бе голям успех. Не се поколебах нито за миг. Почувствах се свободна и волна, допълни шестокласничката от СОУ Иван Вазов в Стара Загора.

Още новини