Начало Новини Актуално Енел подари на първокласници климатик

Енел подари на първокласници климатик

Актуално

ПСтара Загорао случай първия учебен ден, ТЕЦ Енел Марица Изток 3 направи поредния жест като дари на ОУ Св. Св. Кирил и Методий, с. Обручище нов климатик за класната стая на първокласниците, съобщиха от пресцентъра на италианската енергийна компания.

Тази година за първи път предстои да имаме целодневно обучение на първокласниците в нашето училище. Паралелката включва 10 деца от с. Обручище. Самото обучение включва учебни часове преди обяд, а следобед - занималня, включваща подготовка и игри. Това е много добре за децата, но изправи нас – ръководството, пред известни затруднения от битов характер. На практика цялата сграда се отоплява на локално парно с дизелово гориво, което функционира само до обяд. Поставянето на климатика, дарен от Вашата компания, ще обезпечи затоплено, уютно и удобно помещение за заниманията на децата, за което всички ние много благодарим, каза директорът на училището Илина Генова. 
ТЕЦ Енел Марица Изток 3 има традиции в добрите взаимоотношения с така близкото до електроцентралата село Обручище и основното училище там. Вече трета година подред компанията подпомага финансово училището с 25 000 лева годишно. Това е и основна причина при сериозната консолидация на училищните структури през 2008 г., училището в Обручище да се запази и развива.
„Радвам се, че корпоративната социална политика на компанията ни успява да подпомогне широка палитра от нужди и сфери  – както на пенсионери, болни  и ученици, така и в различни сфери  като спорта, традициите, културата  и т.н. Малките първолаци са сред тази група, която носи най-много  радост и надежда за бъдещето. В един район, където повече от 50% от населението е в пенсионна възраст, това е особено значимо,” каза Косара Марчинкова, Ръководител отдел „Комуникации”.

Още новини