Начало Новини Актуално Енел подари компютри на децата от социални домове

Енел подари компютри на децата от социални домове

Актуално

Enel, водещата италианска ютилити компания и второто по инсталирани мощности енергийно дружество в Европа, направи подарък на децата в област Стара Загора по случай Международния ден на детето. Българският клон на италианското дружество „Енел индженериа е иновационе” дари компютри и друго оборудване на деца в домове за сираци в района на Стара Загора.

Енел Марица Изток 3, която е собственик на едноименната електроцентрала, отпразнува Международния ден на детето с куклени представления в няколко детски дома.

„Енел индженериа е иновационе – клон България” беше регистрирана през 2006 г. като част от консорциум, чиято основна дейност бе да рехабилитира и модернизира ТЕЦ Енел Марица Изток 3. Работата по рехабилитацията беше завършена официално през февруари 2009 г. След като приключи дейността си съгласно предвиден график, „Енел индженериа е иновационе – клон България” дари 36 компютъра, 7 дигитални фотоапарата, принтер и микровълнова печка на седем сиропиталища в Стара Загора, Петрово и Сладък кладенец, съобщиха от компанията.

Празникът на детето беше отбелязан и с куклени представления в домове за деца с умствена изостаналост и деца, лишени от родителска грижа, в област Стара Загора. Постановките бяха изнесени в Дома за деца с умствена изостаналост (ДДУИ) в с. Сладък кладенец, ДДУИ „Пчелица”, ДДУИ с. Петрово, Дома за деца, лишени от родителска грижа (ДДЛРГ) „Незабравка”, ДДЛРГ „Българче”, ДДЛРГ „Мария Терезия”  и ДДЛРГ „Теофано Попова”, и младежка асоциация на сираците „Шанс”, на 30 и 31 май, както и на 1 юни. Празникът приключи с представление за децата на служителите на Енел Марица Изток 3.

Още новини