Начало Новини Актуално Enel отпразнува Световния ден на безопасността

Enel отпразнува Световния ден на безопасността

Актуално

През 2003 г. Международната организация на труда към ООН отбеляза за първи път Световния ден на безопасността. Целта на празника е да повиши информираността по проблемите на безопасността и да популяризира предотвратяването на трудови злополуки. На 28 април 2010 г. италианската енергийна компания Enel отпразнува за първи път този ден в България и в останалите 23 държави, в които работи, съобщиха от пресцентъра на италианската енергийна компания.

Честването започна сутринта с електронно послание от главния изпълнителен директор на Enel – г-н Фулвио конти, и мениджъра на компанията за България – г-н Джон Кларк. То беше отправено до всички служители и постави акцент върху ангажимента на компанията да постигне нулево ниво на злополуките. През целия ден служителите и подизпълнителите имаха възможност да гледат кратък филм със заглавие „Последиците от...”. Емоционалната творба удиви и дори шокира аудиторията. На ключови места бяха поставени постери на кампанията. Всеки служител имаше и възможност да прочете посланието от мениджърите на Enel върху основното информационно табло на централата.
Фокус на дневната програма в България беше брейнсторминг сесията с участието на инспектори на техниката по безопасност на подизпълнителите, които работят непрекъснато в централата. Събитието беше открито от Джон Кларк (– мениджър на Enel за България), и Куинто Ди Фердинандо – директор на ТЕЦ „Енел Марица Изток 3”. Срещата беше водена от Таня Бриклер – инструктор по „меки” умения към Apeiron Communication. Активно участие и намеса имаше екипът по безопасността на централата, ръководен от мениджъра по безопасност Тодор Клисуров. По време на брейнсторминг дискусията хора от различни компании споделиха идеите и вижданията си за проблемите на безопасността. В резултат участниците предадоха пакет със свои предложения на ръководството и екипа по безопасност.

Още новини