Начало Новини Актуално Енел Марица изток 3 спонсорира първото музикално събитие без бъглеродни емисии в България

Енел Марица изток 3 спонсорира първото музикално събитие без бъглеродни емисии в България

Актуално

Енел Марица Изток 3 взе участие в инициативата на БГ Радио да засади 100 дръвчета в парка Гео Милев в София. По този начин компанията помогна на радиото да спази обещанието си от церемонията по връчването на Годишните музикални награди за 2009 г., проведена през май, да компенсира количеството вредни емисии, произведени по време на шоуто и неговата организация.

Това е първата инициатива в България, която има за цел да „откупи” вредното въздействие, причинено на околната среда от музикално събитие.
Освен че финансира начинанието, Енел Марица Изток 3 показа своята ангажираност към опазването на околната среда и чрез участието на свои служители в залесяването. Двайсет представители на компанията посветиха по два часа от своето работно време, за да дадат пример за по-отговорно отношение към природата. Екипът на БГ Радио, водещи и изпълнители, участвали в Годишните музикални награди, представители на електронни и печатни медии взеха участие в инициативата.

За пореден път компаниите от Групата Enel потвърждават вниманието си към околната среда. Тазгодишното издание на Enel Digital Contest - международния конкурс за направата на късометражни филми, спонсориран от Enel, беше първото подобно събитие в Италия, което се погрижи да компенсира въглеродните емисии, отделени в процеса по организиране на инициативата. Това не е изолиран случай. Като част от своята уникална екологична програма Enel вече е засадила в България повече от 20 000 дървета.

„Енел Марица Изток 3” e 73% собственост на Enel, най-голямата енергийна компания в Италия и втората по инсталирани мощности в Европа. Компанията притежава първата централа на лигнитни въглища на Балканите, която работи в пълно съответствие с европейските екологични стандарти.

Enel

Enel

Още новини