Начало Новини Актуално Енел Марица изток 3 инвестира над 200 хил. лв. в спортни съоръжения в Гълъбово

Енел Марица изток 3 инвестира над 200 хил. лв. в спортни съоръжения в Гълъбово

Актуално

Енел Марица Изток 3 и Община Гълъбово откриха днес две спортни съоръжения на територията на общинския стадион в град Гълъбово: новоизградено игрище за минифутбол и ремонтирана зала за борба. Общата сума на инвестицията, направена от Енел Марица Изток 3, е 206 011 лева.

Средствата бяха използвани за изграждането на игрище за минифутбол с изкуствена настилка и осветление, както и за ремонт на зала за борба с кът за фитнес тренировки, за който са закупени нови уреди, съобщиха от италианската енергийна компаниа. В допълнение в рамките на проекта са ремонтирани съблекалните за отбора по футбол и е закупена косачка за поддържането на големия футболен стадион, които се намират на територията на общинския стадион в град Гълъбово.
Джон Кларк, мениджър на Enel за България, коментира: Това е вторият проект, който Енел Марица Изток 3 реализира съвместно с Община Гълъбово в рамките на споразумението за корпоративна социална отговорност, което подписахме на 19 ноември 2008 г. Проектът отново потвърждава, че компанията ни с голямо желание продължава да подкрепя местната общност и идеите на местните хора за по-добра среда за живеене.
Направените подобрения на спортните съоръжения на общинския стадион са част от втория проект, реализиран в рамките на споразумението за корпоративна социална отговорност, което Енел Марица Изток 3 и Община Гълъбово подписаха през 2008 г. През март 2009 г. беше открит първия проект по споразумението между Енел Марица Изток 3 и Община Гълъбово – ремонтирана детска площадка. С това споразумение страните имат за цел съвместно да определят и реализират мероприятия в областите: опазване на околната среда, благоустройство, здравеопазване, образование и спорт. Споразумението е в сила за периода 2009-2011 г. и разполага с бюджет от 1,5 милиона лева.

 

Енел

Още новини