Начало Новини Актуално Енел Марица Изток 3 АД получи сертификат за отговорна екополитика

Енел Марица Изток 3 АД получи сертификат за отговорна екополитика

Актуално

Енел Марица Изток 3 АД получи днес сертификат за Системи за управление на околната среда по международния стандарт ISO 14001:2004 от SGS България, който удостоверява, че електроцентралата работи в съответствие с най-добрите световни практики за управление на околната среда. Сертификатът беше връчен на Джон Кларк, мениджър на Enel за България и изпълнителен директор на Енел Марица Изток 3 АД, от Димитър Марикин, управител на SGS България.

Сертификатът беше издаден след успешна оценка на дейностите и документацията на ТЕЦ Енел Марица Изток 3 спрямо изискванията на междунардния стандарт ISO 14001, съобщиха от компанията.
Сертифицирането на Енел Марица Изток 3 АД по ISO 14001 изпълнява първата стратегическа цел на Политиката по околната среда на групата Enel по отношение на внедряването на международно сертифицирани системи за управление на околната среда в цялата група.
Издаването на сертификат по ISO 14001 е награда за нашия ангажимент към запазването на екологичната устойчивост за нашето и за следващите поколения, заяви Джон Кларк, изпълнителен директор на Енел Марица Изток 3 АД. Бих искал да благодаря на всички служители на компанията за тяхната съпричастност към тази амбициозна цел. Полученият сертификат е резултат от екипната работа на служителите на Enel в България, на международната дивизия, на дивизия Външни отношения и на дивизия Инженеринг и иновации на групата.
ТЕЦ Енел Марица Изток 3 покри всички изисквания на стандарта ISO 14001:2004 и демонстрира спазване на българското законодателство, както и ангажимента на компанията за една по-чиста околна среда, каза Албена Амзина, началник отдел Сертификация и системи в SGS България. „Все повече компании приемат отговорността към околната среда като изискване. Нарастващ брой промишлени предприятия, организации предлагащи услуги, ютилити компании и държавни институции по света показват своята загриженост за околната среда като внедряват международно признати системи за управление на околната среда. Сертификацията им помага да контролират въздействието от техните дейности, продукти и услуги, което е от огромно значение за опазването на околната среда.
Сертифицираните системи за управление на околната среда минимизират риска от екологични инциденти и увеличават доверието на инвеститорите. Сертификатът е доброволен акт от страна на компаниите и се препоръчва от регулаторните органи като средство за предотвратяване на замърсяването на околната среда и гаранция за спазването на законовите изисквания, касаещи околната среда.

За Енел Марица Изток 3
ТЕЦ Енел Марица Изток 3 е първата и единствена централа на лигнитни въглища на Балканите, която работи в пълно съответствие с европейските екологични стандарти. Тя е 73% собственост на Enel, най-голямата енергийна компания в Италия и втората по инсталирани мощности в Европа. Програмата за модернизация и рехабилитация на ТЕЦ Енел Марица Изток 3 беше официално завършена през февруари 2009 г.
Компанията се стреми към постигане на отлични резултати във всички области, в които работи, като отделя специално внимание на околната среда. Международният стандарт ISO 14001:2004 напълно отразява визията, ценностите и подхода към опазването на околната среда на Enel.

За SGS
SGS е основана през 1878 г. в Руан, Франция, като фирма за контрол на зърно. През 1919 г. в Женева е преобразувана в Société Générale de Surveillance S. A.
През 1991 г. е официално регистрирана SGS България и е основан централен офис в София. Компанията притежава голям опит и познания за нуждите на бизнес клиентите и условията на сертификационния пазар у нас.
Към настоящия момент SGS България има действащи офиси в Бургас, Варна, Русе, представителства в Пловдив и Плевен, както и акредитирани лаборатории за анализ на зърнени култури, генномодифицирани организми и строителни продукти. В порт-фолиото на компанията влизат и услугите аутсорсинг, управление на риска, технически консултации и обучения.

Енел

Още новини