Начало Новини Актуално Enel и групата Piaggio се обединяват за развитие на електрическата мобилност

Enel и групата Piaggio се обединяват за развитие на електрическата мобилност

Актуално

Enel и групата Piaggio, представлявани съответно от изпълнителния директор и генерален мениджър - Фулвио Конти, и председателя и изпълнителен директор - Роберто Коланино, подписаха споразумение за разработването на системи за мобилност с нулево и ниско въздействие върху околната среда, съобщиха от пресцентъра на италианската енергийна компания в България.

Чрез споразумението те целят: да анализират специфичните нужди от мобилност и зареждане с електричество на клиенти с фирмени автопаркове, за да им предложат иновационни продукти и услуги; да проверят взаимодействието между инфраструктурата за презареждане на Enel и електрическите превозни средства на Piaggio; да изучат връзката между хибридните скутери и инфраструктурата за презареждане.

Enel

Enel ще участва с новаторската си инфраструктура за електрическо презареждане и ще оцени резултатите от технико-икономическото проучване, за да гарантира съвместимост с техническите характеристики и дизайна на превозните средства на групата Piaggio. Освен това компанията ще сподели със своя партньор знанията си за управлението на фирмени автопаркове, за да помогне за определянето на специфичните нужди на електрическите превозни средства, съобщиха от пресцентъра на Enel.

Piaggio ще осигури ноу-хау, информация и технически данни за електрическите и хибридните двигатели, техните работни характеристики, използване и изисквания при презареждане. Също така групата ще предостави резултатите от своето проучване за управлението на превозни средства с нулево и ниско въздействие върху околната среда и ще достави за експерименталните проекти своите хибридни/електрически превозни средства: хибридния скутер Piaggio Мp3, товарния електромобил Porter Electric Power и триколесния Ape Calessino Electric Lithium.
Според сключеното споразумение за изпълнението на съвместните пилотни проекти ще бъдат подбрани градове, които се характеризират с различни стилове и потребности от мобилност.

Двамата партньори работят върху устойчивата мобилност от известно време. Със силната си ангажираност към опазването на околната среда и намаляването на замърсяването и емисиите, променящи климата, Enel е активна в тази област чрез проекта си “Електрическа мобилност”, в рамките на който разработва “интелигентна” система за презареждане на електрически автомобили и провежда пилотни инициативи в доставката на електричество. Групата Piaggio е един от водещите световни производители на моторни превозни средства на две колела и абсолютен лидер в създаването на решения, насочени към нулево и ниско влияние върху околната среда в този сегмент.

Двете групи вярват, че разрастването на пазара на хибридни и електрически превозни средства представлява стратегическа възможност, чиято цел е да намали емисиите и да постигне индустриален растеж, съвместим с околната среда.
“Доволни сме, че постигнахме споразумение, което ни дава възможността да разработим системата си за презареждане на паркове от електрически превозни средства – заяви Фулвио Конти, изпълнителен директор и генерален мениджър на Enel. – Създаденото днес партньорство ще ни позволи да проучим изцяло нуждите на този вид мобилност в сравнение с тези на отделния шофьор. Убеден съм, че споразумението с групата Piaggio, която има значителен опит в тази област, ще даде допълнителен тласък на разрастването на електрическата мобилност – нещо, в което ние силно вярваме.”

Enel е най-голямата енергийна компания в Италия и втората по инсталирани мощности в Европа. Тя произвежда, разпространява и продава електроенергия и газ.
В рамките на проекта “Електрическа мобилност” Enel разработва инфраструктурна система, която ще позволи ефективното разпространение и използване на електрически автомобили чрез модерна технология за презареждане. „Интелигентната” инфраструктура за презареждане е базирана на новаторска система за дистанционно мрежово управление – единствена по рода си в света, и има 32 млн. електромера, монтирани в домовете на клиентите на Enel. Тя налага инсталирането на над 400 станции за презареждане в Рим, Пиза и Милано до края на годината.

Още новини