Начало Новини Актуално Енел и AES ще окажат подкрепа на футболен клуб Берое

Енел и AES ще окажат подкрепа на футболен клуб Берое

Актуално

Областният управител на Стара Загора Йордан Николов се срещна с ръководставата на AES и Енел Марица изток 3, за да обсъди с тях реалните и конкретни възможности за конструктивно и ефективно сътрудничество.


В разговорите с Рой Рийд – мениджър на новостроящата се централа, областният управител пое ангажимента да съдейства на компанията, в рамките на закона и своите правомощия, за подобряване на инвестиционния климат и своевременно решаване на възникнали проблеми. Г-н Николов постави пред Рой Рийд въпроса как компанията AES би могла да подкрепи финансово ФК Берое и получи уверение, че фирмата ще заложи в бюджета си съответния финансов ресурс, за да се представя на рекламните пана на стадиона.
В разговорите си с ръководството на Енел областният управител Йордан Николов получи уверенията на Джон Кларк, мениджър на Enel за България за подкрепа на ПФК Берое, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.
Бе уговорено в рамките на следващата седмица да се проведе специална среща, на която да присъстват областният управител, мениджърът на Enel за България и ръководството на ПФК Берое, за да бъдат уточнени параметрите и начинът, по който компанията ще осигури подкрепата за футболния клуб. Заявено бе категорично намерение за подкрепа и след уточняване на детайлите предложението ще бъде внесено за одобрение в централата в Рим.
По време на срещата между Йордан Николов и Джон Кларк бяха обсъдени и условията за инвестиции в региона. Джон Кларк информира, че компанията е с най-много платени данъци през изминалата година и информира областния управител за инвестиционните им намерения в област Стара Загора, свързани с изграждането на нови мощности.
Областният управител Йордан Николов увери господин Кларк, че е готов да съдейства, според правомощията си, за реализирането на този проект.

Още новини