Начало Новини Актуално Enel Green Power придоби Padoma Wind Power на Enel North America

Enel Green Power придоби Padoma Wind Power на Enel North America

Актуално

Американската компания NRG Energy и Enel North America – дъщерно дружество на Enel Green Power, компанията за възобновяема енергия на групата Enel, подписаха споразумение за продажбата на Padoma Wind Power на Enel North America. Padoma Wind Power е компания на NRG Energy за производство на енергия от вятър. Тя е базирана в Калифорния и разработва там потенциални проекти с мощност около 4000 MW.

Когато бъдат реализирани, те ще помогнат на щата да постигне целта си до 2020 г. 33% от продаваната на дребно електроенергия да бъде произведена от възобновяеми източници, съобщиха от италианската нергийна компания Enel.
Двете компании постигнаха и по-общо споразумение. NRG ще запази правото да подаде първа оферта, ако Enel North America потърси партньор в собствеността върху проектите на Padoma. В допълнение Enel North America и NRG ще оценяват възможности за съвместни предприятия в областта на вятърната енергия, както и други проекти за възобновяема енергия в Северна Америка.
Опитът на Padoma ще заздрави допълнително нашата позиция в САЩ и ще ни даде стабилни възможности за растеж на привлекателни пазари в бъдеще, заяви Франческо Стараче – президент на Enel Green Power. Padoma добавя дълбочина на нашите умения за разработване в Северна Америка и осигурява ключова географска диверсификация на проектите ни за производство на енергия от вятър.
Enel Green Power е дружеството на групата Enel, което разработва и управлява производството на електроенергия от възобновяеми източници в Италия и по света. То оперира над 4700 MW в централи, използващи водна, вятърна, геотермална и слънчева енергия, както и от биомаса, в Европа, Северна, Централна и Южна Америка. Със 17,2 TWh произведена електроенергия през 2008 г. Enel Green Power е глобален лидер в сектора на възобновяемите енергийни източници.
Enel North America е дъщерно дружество на Enel Green Power и оперира всички негови централи, използващи възобновяеми източници, в 20 американски щата и три канадски провинции.

Още новини