Начало Новини Актуално Enel Green Power и Sharp изградиха слънчева централа в Калабрия

Enel Green Power и Sharp изградиха слънчева централа в Калабрия

Актуално
Калабрия

ESSE (Enel Green Power & Sharp Solar Energy), новото съвместно дружество между Sharp и Enel Green Power, завърши първата си заземена фотоволтаична централа в Serragiumenta, в провинция Косенца, Калабрия.
Новият фотоволтаичен масив има инсталирана мощност от 5 MW и е изграден с модули Sharp.

След като бъде въведена в пълна експлоатация, централата ще произвежда около 7.5 милиона kWh на година, което се равнява на потреблението на над 2 800 домакинства, избягвайки изпускането на 5 800 тона емисии CO2, като спестява около 634 тона петролен еквивалент от изкопаеми горива. 
ESSE възнамерява да разработи фотоволтаични системи с мощност от 500 MW по цялата територия на EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка). Компанията ще използва тънкослойни панели, произведени в завод, съвместна собственост с равни дялове на Enel Green Power, Sharp и STMicroelectronics, който в момента е в процес на изграждане в Катания.
Първоначално, съоръжението ще има годишен производствен капацитет на фотоволтаични панели с обща мощност от 160 MW, който ще се увеличи до 480 MW през следващите няколко години. Това незабавно ще го превърне в най-голямото съоръжение за производство на фотоволтаични панели в Италия и едно от най-големите в Европа.

Още новини