Начало Новини Актуално Ендуро клуб Луда работа прави шоу в центъра на Стара Загора

Ендуро клуб Луда работа прави шоу в центъра на Стара Загора

Актуално
ендуро клуб Луда работа Стара Загора

Препятствия от дървета, гуми и трупи в различни конфигурации ще преодоляват ендуристи в центъра на Стара Загора. Шоуто пред Общината започва на 31 юли в 14 часа и дава старт на петото поредно издание на Six days crazy job (Шест дни луда работа), съобщи главният организатор Жоро Хаджиев.

Трасето на така наречения пролог ще е по-дълго от м. г. и в него зрителите ще видят най-добрите ендуристи от България. Участието носи на състезателите точки за веригата BG X - Enduro Championship. След това състезанието продължава по маршрути из Стара планина, в районите около връх Ботев, Прохода на републиката, Троян, Елена.

Наградите за най-добрите ще са призове, символизиращи Стара Загора и Самарското знаме. Ще бъдат отличени класиралите се на първите места в дисциплините ендуро крос, за веригата BG X - Enduro Championship и след приключване на шестия ден за състезанието, пише вестник Национална бизнес поща.
3 екипа от австрийски медии са поискали да отразяват Six days crazy job, съобщи Хаджиев. Състезанието ще се предава онлайн в интернет сайтове, журналисти от спортен канал на австрийска телевизия ще правят и обширен репортаж.

Участие в състезанието са потвърдили около 50 състезатели от чужбина. Тази година за първи път в Six days crazy job ще се включат ендуро състезатели от Швейцария, Англия, Словакия, ще дойдат и утвърдени състезатели от Австрия, Германия, Австралия, Румъния и Гърция. Заявка за участие са подали и хората, които са ядро на Ерзберг Родео - най-екстремното състезание по ендуро в света - Карл Катох, Петер Несута, Мартин Кетнер. По традиция в Six days crazy job и тази година ще участва втората сред жените на тазгодишното Ерзберг Родео Даниела Пекса, очаква се и силната румънка Сорина Санду.

Надеждите за добро представяне на България са към Мартин Иванов от клуба домакин Луда работа, който се класира на 116-о място от 2000 участници от цял свят на Ерзберг Родео. Ще очакваме отлично каране и на двукратния победител на Six days crazy job Пламен Кунев от Варна, на момчетата от челната шестица на България Станислав Стоянов, Михаил Митов. Миналогодишният победител на състезанието Андон Чулев няма да участва поради контузия.

Още новини