Начало Новини Актуално Емил Христов: Община Стара Загора е в стабилно финансово състояние (видео)

Емил Христов: Община Стара Загора е в стабилно финансово състояние (видео)

Актуално

Емил Христов: Община Стара Загора е в стабилно финансово състояниеОбщина Стара Загора е в стабилно финансово състояние, без да се повишават местните данъци и такси. Общинският съвет прие доста висок бюджет в размер на 95 млн. лева. Чрез добра фискална политика и прозрачни търгове успяхме да спестим много средства. По този начин икономисаме близо 10 млн. лева, които тази година много ще ни помогнат за изпълнение на ремонтната програма и осигуряването на града ни.

Това заяви председателят на Общински съвет - Стара Загора Емил Христов.

По отношение на разпределението на средствата от бюджета по сектори се запазва последователната си и целенасочена политика на приоритетно финансиране на определени сфери.

За ремонт на улици и тротоари са предвидени 4 млн. лева, за улично осветление – 1,8 млн. лева, за поддържане на чистотата – над 7 млн. лева и др.

Община Стара Загора работи по европейски проекти за 160 млн. лева и председателят на Общинския съвет Емил Христов увери, че независимо от оставката на правителството, няма да има проблеми с изпълнението на дейностите и тяхното финансиране.

Емил Христов заяви още, че Стара Загора е добре позната на чуждестранните дипломати в България и определено представлява интерес за инвеститорите. За целта, обаче, трябва да се работи много упорито и да се запази модела на толерантност между партиите в Общинския съвет, който е в основата на доверието и сигурността.

илко груев

Още новини