Начало Новини Актуално Елитни готвачи организират кулинарно шоу на Еньовден

Елитни готвачи организират кулинарно шоу на Еньовден

Актуално

Община Стара Загора и Сдружение на главните готвачи от региона Шефс Клуб организират на Еньовден – 24 юни от 16,00 часа в Градската градина на Стара Загора кулинарно шоу Под липите и фолклорен празник. Стремежът ни беше да обединим традицията с модерността и да представим в кулинарното шоу различни гозби, сготвени с традиционни билки и подправки, каза Евгения Пекова от отдел Култура и вероизповедания, съобщиха от пресцентъра на общината.

В шоуто ще участват 8 готвачи – 7 от Стара Загора и 1 от Казанлък, които ще приготвят пред публиката по две ястия. Проявата бе представена днес на пресконференция в Община Стара Загора от главните готвачи на ресторант Фюжън – Андон Андонов, на Бухчева къща – Дачо Стефанов и на Ефир – Пепа Замптикова.
Един от специалитетите на шоуто ще бъде вита баница със сок от рози.  Сред изненадите е приготвяне на уникални видове хляб. Традицията за празника Еньовден ще представи фолклорна група от читалище Пробуда в село Змейово и ще танцуват децата от Фолкорен ансамбъл Зорничка.
Нашата храна е нашето здраве, следователно храната трябва да бъде нашето лекарство – каза на пресконференцията Пепа Замптикова. Според нея и колегите и все повече хора у нас се ориентират към качествена храна.

Още новини